Davetiye alırken unutmamanız gerekenler için bir liste: zamanlama, baskı adedi, davetiye metni ve zarf yazısı…
Yakınlarınızı, ailenizi ve arkadaşlarınızı düğününüze çağırmak için dağıtacağınız davetiyeler düğünün konseptine dair ilk izlenimleri belirleyecek. Sizi anlatan, sizin tarzınızı yansıtan bir davetiye modelinden daha iyisi yok. Nikah davetiyesi seçme zamanınız geldi, ancak nasıl bir davetiye seçeceğinize ve nasıl hazırlanacağınıza karar veremiyorsanız unutmamanız gerekenler listemizi inceleyin:
Davetli listesini önceden hazırlayın
Davetiyenizi seçmeden önce mutlaka davet edeceğiniz yakınlarınızın listesini yapın. Liste konusunu erken netleştirmeniz; salon büyüklüğüne göre düğün mekanı seçiminden davetiye adedini belirlemeye kadar her detayda kolaylık sağlayacaktır. Davetli listesini hazırlarken ailenizle mutlaka konuşun; son anda yapılacak eklemeler planlarınızı değiştirebilir. 300 kişi davetli hedefleyip 300 kişilik bir salonla anlaştıktan sonra aileniz yeni isimler eklerse sorun olabiliyor. Davetlilerinizin katılıp katılmayacaklarını öğrenmek için davetiyelere mutlaka LCV (Lütfen Cevap Veriniz) koyun. Her zaman alternatifli hazırlıklar yapın çünkü geleceğini bildirdiği halde gelemeyen veya tam tersi sıklıkla yaşanıyor.
Davetiyeleri 1 ay önceden davetlilerinize ulaştırın
Yemek daveti verecekseniz davetiyeleri 1 ay önceden dağıtmak gerekiyor, bu durumda davete 1.5 ay kala davetiyeyi seçmelisiniz. Böylelikle konfirmeleri zamanında alabilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.
Davetiye metni nasıl hazırlanır?
Nikah zamanı ve mekanı belli olunca davetiyeye yazılacak yazıyı hazırlamak için kendiniz şiirler yazabilir, ya da sitemizdeki davetiye yazısı örneklerinden seçebilirsiniz. Dilerseniz davetiyenizde, çok beğendiğiniz bir şairin aşk dizelerine de yer verebilirsiniz. Hayal ettiğiniz bir metin yoksa, geleneksel metinlerden şaşmayın. Süslü cümleler yazdırmayı tercih etmezseniz, sadece ‘evleniyoruz’ notu ile de davetiyenizi yazdırabilirsiniz. Size özel olması yeterli!
Davetiyede ebeveyn ismine yer verilecekse bunu da unutmamakta fayda var.
Metin içeriğinde “gelin-damat adı soyadı”, “mekan” ve “düğün tarihi ve saati” bildirmeyi unutmayın.
LCV (Lütfen cevap veriniz…). Yemek daveti verecekseniz bir telefon numarası yazıp katılım bildirimi de isteyebilirsiniz.
Dilerseniz ebeveyn adlarını da yazabilirsiniz. Düğün davetinin masraflarını ebeveynler karşılıyorsa, davetiyede mutlaka adlarının yer almasını tercih edeceklerdir.
Yemek daveti verilecekse ayrı bir kağıt/kartta mekanın krokisini ve telefon numarasını da ekleyebilirsiniz. Davetiye zarfının içine evde veya işyerinde hazırlayabileceğiniz bu kağıtları kendiniz de ekleyebilirsiniz.
Davetiye üzerinde dikkat etmeniz gereken önemli bir başka nokta ise davetiyenize eklemek istediğiniz “Çiçek gönderilmemesi rica olunur” ya da ” Çiçek göndermek isteyenlerin … Vakfına bağışta bulunmalarını rica ederiz” ya da “Tercihen smokin” gibi notların normalinden çok daha küçük ve mümkün olduğu kadar köşelere veya kenarlara yazılmasıdır.
Davetiyeyi yaptıracağınız firmalar tüm bu konularda her zaman yardımcı olacaktır. Davetiye metin örnekleri için tıklayın.
Davetiye zarf yazısı
Davetiye zarflarının üzerine etiket yapıştırmak onları kişiye özel bir davetiye olmaktan uzaklaştırır ve sıradan bir hale sokar. Çok sayıda davetliniz varsa bile size önerimiz zarfların üzerindeki isimleri elle yazmanız ya da bütçeniz elveriyorsa bir kaligraf tutmanız olacaktır. Çok özenle seçtiğiniz davetiyenin üstüne tükenmez kalemle gelişigüzel isimler yazmayın, davetiyenin bütün güzelliğini kaybedersiniz. Son zamanlarda yaldızlı gümüş ve altın rengi kaligrafik yazılar da kullanılıyor. Eğer hat sanatıyla kaligrafik yazı tercih ederseniz yazı örneğini mutlaka talep edin. Davetiyeleri aldıktan sonra normal bir el yazısıyla yazıldıklarını görüp pişman olmayın. Kaligrafi örnekleri için tıklayın.
Davetiye adedi
Davetiyeleri davetli adedine göre değil davetiye vereceğiniz aile-kişi adedine göre bastırın. 10-15 davetiye fazladan bastırmakta yarar var. Davetiyeye isimler yanlış yazılabiliyor, ister istemez liste hazırlarken unuttuğunuz isimler olabiliyor. Bu yüzden biraz yedek davetiye hazırlatmayı ihmal etmeyin.
Davetiyede Tarz-Konsept
Nasıl bir davetiye istediğinize karar vermeden önce düğün organizasyonunuza karar verin. Eğer bir plaj düğünü düşünüyorsanız, sahil temalı davetiyeler veya bir balo salonu düğünü düşünüyorsanız vintage tarzda kurdeleli, dantelli davetiye modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kır düğünleri için yeşillerle süslü; kış düğünleri için de kar taneleriyle süslü beyaz ağırlıklı bir davetiye şık olacaktır. Seçenekleriniz sonsuz.
SAHİL – PLAJ DÜĞÜNLERİ İÇİN DAVETİYE ÖRNEKLERİ
MEVSİMLERE ÖZEL DAVETİYE ÖRNEKLERİ
Düğün davetiyenizi seçerken evleneceğiniz mevsimi ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz. Yaz veya ilkbahar mevsiminde bir düğün planlıyorsanız, yazı çağrıştıran renklerden seçim yapın. Parlak, canlı renkler; veya kır düğünlerine özel renk ve çiçekli desenler kullanılabilir. Güneşi çağrıştıran sarılar, turuncular, gök kuşağı veya plaj düğünleri için maviler, deniz yıldızları ve istiridyeler kullanın. İlkbahar mevsimi düğünleri için yeşilin gelişini müjdeleyen veya gelincik tarlalarını çağrıştıran davetiyeler de seçilebilir.
Genellikle yaz sezonu düğünler için daha çok tercih edilse de, kışın evlenmeyi düşünen romantik gelinler de az değil. Kış mevsiminde evlenmeyi düşünenlerdenseniz, kışın barındırdığı güzellikleri davetiyenizde yansıtın. Kış mevsimi beyazı çağrıştırır. Kar motifleri, romantik kar manzaraları; kış davetiyeleri için seçenekler arasında. Saman rengi, hasır iplerle süslemeli veya kese kağıdı görüntülü davetiye modelleri de kış mevsimine çok yakışıyor.
Sonbahar düğünlerine ise dökülen yaprakları yansıtan kahverengiler, turuncular veya kuru yapraklarla süslü davetiyeler çok yakışacak. Ahşap renkli davetiye zarfınıza minik bir çam dalı iliştirmek de ayrı bir şıklık katacaktır. Sepya efektli fotoğraflarınız da hem vintage görüntüsüyle hem de sonbaharı çağrıştıran havasıyla davetlilerinizi etkileyecektir.
KIR DÜĞÜNLERİ VEYA RUSTİK DÜĞÜNLER İÇİN DAVETİYE ÖRNEKLERİ